Donatiu Solidari 2017

Enguany el donatiu solidari de la cursa solidària  Serrasans Trail  anirà destinat a la FEM fundació per l’Esclerosi Múltiple Catalana. 

http://www.fem.es


Què és l’esclerosi múltiple?

L’esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica que afecta el sistema nerviós central. Les fibres nervioses estan envoltades i protegides per la mielina, una substància composta per proteïnes i greixos, que facilita la transmissió dels impulsos nerviosos.
L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmunitària. El sistema immunitari, que normalment ens protegeix de les malalties, reacciona contra la mielina del sistema nerviós central. Si la mielina és destruïda o malmesa, la comunicació neuronal es retarda o s’interromp i apareixen els símptomes, que són amplis i variats i que afecten de manera diferent a cada persona. Entre els més comuns hi ha la fatiga, la debilitat, trastorns visuals i problemes d’equilibri, entre d’altres.
L’esclerosi múltiple és la segona causa de discapacitat neurològica en persones d’entre 20 i 40 anys i afecta més a les dones que els homes. Un 70% de les persones amb EM són dones, i el 30%, són homes. Es calcula que a l’Estat espanyol, hi ha 46.000 persones que pateixen esclerosi múltiple, 7.000 a Catalunya.
Es desconeix què origina l’esclerosi múltiple però els investigadors creuen que la causa podria estar relacionada amb la interacció de diferents factors genètics i ambientals. Sí se sap que l’esclerosi múltiple no és contagiosa, ni hereditària ni mortal. La seva evolució és diferent en cada persona i hi ha diferents tipus d’esclerosi múltiple.

Deixa un comentari